Go Back
+ servings
Csirkebecsinált leves

Csirkebecsinált leves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkebecsinált leves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 313 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkeaprólékot megmosom, kis darabokra vágom.
  • A megtisztított zöldségeket vékonyka hasábokra vagdalom.
  • A vöröshagymát apróra metélem, és forró olajon üvegesre pirítom.
  • A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd visszatéve hozzáadom az aprólékot. A hús fehéredéséig pirítom. Ezután beleteszem a zöldségeket, és néhány percig tovább pirítom.
  • Ráöntök egy liter vizet, megsózom, megborsozom és felforralom, majd kis lángon puhára főzöm.
  • A lisztet simára keverem a tejföllel és a citromlével, végül behabarom vele a levest. Jól kiforralom, és megszórom a nagyon finomra metélt petrezselyemzölddel. A lángot ekkor eloltom alatta. Befedve hagyom állni 10 percig, csak ezután tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkebecsinált leves-hez!

Tápérték

Kalória: 313kcalSzénhidrát: 20gFehérje: 27gZsír: 15gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 341mgNátrium: 473mgKálium: 748mgÉlelmi rost: 6gCukor: 3gVitamin A: 16273IUVitamin C: 57mgKalcium: 97mgVas: 9mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!