Go Back
+ servings
Csirkemájpástétom

Csirkemájpástétom

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemájpástétom.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 511 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkemájat megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk.
  • A vajat és az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg az hagyma üveges nem lesz.
  • Hozzáadjuk a csirkemájat, és addig sütjük, amíg teljesen átsül.
  • Hozzáadjuk a tejszínt, a konyakot, az oregánót, sót és borsot ízlés szerint.
  • Az egészet összeturmixoljuk botmixerrel.
  • A pástétomot tálalás előtt hűtőszekrényben legalább 2 órán át hűtjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkemájpástétom-hoz!

Tápérték

Kalória: 511kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 23gZsír: 42gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 513mgNátrium: 743mgKálium: 389mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 14866IUVitamin C: 25mgKalcium: 65mgVas: 12mg
Keyword csirkemáj, Oregánó, Pástétom, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!