Go Back
+ servings
Csukapörkölt

Csukapörkölt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csukapörkölt.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 482 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Filézd ki a csukát és a keletkezett csontos aprólékot tedd fel egy kevés sós vízben főni (ez lesz az alaplé).
  • Apríts füstölt szalonnát, és piríts rajta hagymát. A kockára vagy csíkokra vágott húst sózd be.
  • Amikor a hagyma már üvegesre pirult a szalonna zsírján, aprítsd bele a zöldpaprikát, paradicsomot, és rotyogtasd, amíg megpuhul.
  • Ekkor a tűzhelyről félrehúzva keverd hozzá a pirospaprikát, forgasd bele a szaftba a haldarabokat, öntsd fel kevés alaplével.
  • Adj hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. Ízlés szerint fél-egy deci vörösbort is önthetsz bele.
  • Félidőben tedd bele a tejet, ikrát és a májat. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni.
  • Tálalhatod tejfölös galuskával vagy juhtúrós sztrapacskával.

Megjegyzés

Tálalás:

A Csukapörköltet általában rizzsel vagy krumplipürével szolgálják fel. A hal íze remekül harmonizál a rizzsel vagy a krumplipürével, és a zöldségekkel együtt egészséges és ízletes ételt alkotnak.
Jó étvágyat a Csukapörkölt-höz!

Tápérték

Kalória: 482kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 53gZsír: 24gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gKoleszterin: 126mgNátrium: 680mgKálium: 870mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 400IUVitamin C: 33.8mgKalcium: 120mgVas: 2.2mg
Keyword csuka, hal
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!