Filézd ki a csukát és a keletkezett csontos aprólékot tedd fel egy kevés sós vízben főni (ez lesz az alaplé).
Apríts füstölt szalonnát, és piríts rajta hagymát. A kockára vagy csíkokra vágott húst sózd be.
Amikor a hagyma már üvegesre pirult a szalonna zsírján, aprítsd bele a zöldpaprikát, paradicsomot, és rotyogtasd, amíg megpuhul.
Ekkor a tűzhelyről félrehúzva keverd hozzá a pirospaprikát, forgasd bele a szaftba a haldarabokat, öntsd fel kevés alaplével.
Adj hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. Ízlés szerint fél-egy deci vörösbort is önthetsz bele.
Félidőben tedd bele a tejet, ikrát és a májat. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni.
Tálalhatod tejfölös galuskával vagy juhtúrós sztrapacskával.
Megjegyzés
Tálalás:
A Csukapörköltet általában rizzsel vagy krumplipürével szolgálják fel. A hal íze remekül harmonizál a rizzsel vagy a krumplipürével, és a zöldségekkel együtt egészséges és ízletes ételt alkotnak.Jó étvágyat a Csukapörkölt-höz!