Go Back
+ servings
Legényfogó leves

Legényfogó leves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Legényfogó leves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 645 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát.
  • Rárakjuk a kis kockára vágott húst.
  • Kifehéredés után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket, majd a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és húslével.
  • Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal azonos méretűre darabolt májakat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele.
  • Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt. Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal.
  • Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Legényfogó leves-hez!

Tápérték

Kalória: 645kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 36gZsír: 47gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 1gKoleszterin: 401mgNátrium: 1498mgKálium: 943mgÉlelmi rost: 4gCukor: 10gVitamin A: 10325IUVitamin C: 41mgKalcium: 135mgVas: 9mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!