Go Back
+ servings
Meleg töltött tojás egy hőálló tálban, aranybarna tetejével, petrezselyemmel megszórva.

Meleg töltött tojás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meleg töltött tojás.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre
Kalória 325 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat keményre főzzük. Amíg a tojások főznek, a zsemléket beáztatjuk vízbe.
  • A kemény tojásokat félbevágjuk és a sárgájukat kivesszük, majd egy külön tálba helyezzük.
  • A kivett tojássárgájához hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a nyers tojást, a tejfölt és a fűszereket. Az egészet jól összekeverjük.
  • A főtt tojások fehérjéit egy kiolajozott hőálló tálba tesszük, és a kész tölteléket a tojások üregeibe és közéjük is kanalazzuk.
  • 175°C fokon 20-25 percig sütjük a töltött tojásokat.
  • Közben elkészíthetjük a köretet, amely lehet rizs vagy párolt zöldség. A töltött tojást tartármártással vagy joghurtos öntettel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Meleg töltött tojás-hoz.

Tápérték

Kalória: 325kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 16gZsír: 22gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 412mgNátrium: 1218mgKálium: 295mgÉlelmi rost: 1gCukor: 4gVitamin A: 1767IUVitamin C: 14mgKalcium: 157mgVas: 3mg
Keyword Biovegeta, fekete bors, Hőálló tál, köret, Mustár, Petrezselyem, só, Tartármártás, Tejföl, tojás, zsemle
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!