Go Back
+ servings
Egy tányér frissen főtt tojásleves, ahol egy egész tojás úszik a tetején a paprikás, krémes alaplében.

Tojásleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tojásleves.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 222 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy fazékban hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a lisztet.
  • Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd gyorsan öntsük fel vízzel.
  • Tegyük bele a vöröshagymát, Piros Aranyat és a babérleveleket, majd lassan főzzük kb. 20 percig.
  • Ízesítsük ecettel és sóval.
  • Óvatosan adjuk hozzá a tojásokat, úgy, hogy a sárgája egészbe maradjon.
  • Végül adjuk hozzá a tejfölt, forraljuk fel, majd vegyük ki a levesből a hagymát és babérleveleket.
  • Tálalásnál friss kenyér illik hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tojásleves-hez.

Tápérték

Kalória: 222kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 8gZsír: 18gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.03gKoleszterin: 193mgNátrium: 665mgKálium: 192mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 1050IUVitamin C: 3mgKalcium: 88mgVas: 1mg
Keyword Babérlevél, leves, Pirospaprika, Tejföl, tojás, Tojásleves, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!