Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tojásleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tojásleves.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
35
perc
perc
Fogás
leves
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
222
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
4
db
tojás
2
evőkanál
liszt
1
evőkanál
olaj
2
teáskanál
fűszerpaprika
3
dl
víz
1
db
vöröshagyma
megtisztítva
1
teáskanál
Piros Arany
5
db
babérlevél
1
teáskanál
ecet
1
teáskanál
só
2
dl
tejföl
Elkészítés
Egy fazékban hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a lisztet.
Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd gyorsan öntsük fel vízzel.
Tegyük bele a vöröshagymát, Piros Aranyat és a babérleveleket, majd lassan főzzük kb. 20 percig.
Ízesítsük ecettel és sóval.
Óvatosan adjuk hozzá a tojásokat, úgy, hogy a sárgája egészbe maradjon.
Végül adjuk hozzá a tejfölt, forraljuk fel, majd vegyük ki a levesből a hagymát és babérleveleket.
Tálalásnál friss kenyér illik hozzá.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tojásleves-hez.
Tápérték
Kalória:
222
kcal
Szénhidrát:
9
g
Fehérje:
8
g
Zsír:
18
g
Telített zsír:
7
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
6
g
Trans Fat:
0.03
g
Koleszterin:
193
mg
Nátrium:
665
mg
Kálium:
192
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
1050
IU
Vitamin C:
3
mg
Kalcium:
88
mg
Vas:
1
mg
Keyword
Babérlevél, leves, Pirospaprika, Tejföl, tojás, Tojásleves, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!