Go Back
+ servings
Török pide

Török Pide

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Török pide.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás egyéb
Konyha Török
Mennyiség 4 főre
Kalória 949 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a toppinghoz:

Elkészítés
 

  • A tésztához keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd dolgozzuk össze, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Takarjuk le a tálat és hagyjuk a tésztát a duplájára kelni.
  • A töltelékhez aprítsuk fel a hagymát, a paprikát, a sárgarépát és a szárzellert. Süsd meg a szalonnát egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a hagymát és a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal és borsikafűvel. Süsd, amíg a hús meg nem barnul, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
  • Amikor a tészta megkelt, oszd fel 4-6 részre. Mindegyiket nyújtsd ki ovális formára, majd a hosszabbik oldalukba tekerj egy-egy sajt csíkot, hogy csónak alakú pidéket formálj.
  • Kanalazz rá a hűlt húsos ragut, majd helyezz rá kolbász karikákat és paradicsom szeleteket. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
  • Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra. Süsd a pidéket légkeveréses módon 15-20 percig, vagy amíg a tészta szélei meg nem pirulnak és a sajt meg nem olvad.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Török Pide-hoz!

Tápérték

Kalória: 949kcalSzénhidrát: 106gFehérje: 35gZsír: 42gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 90mgNátrium: 1392mgKálium: 715mgÉlelmi rost: 7gCukor: 5gVitamin A: 3804IUVitamin C: 31mgKalcium: 202mgVas: 8mg
Keyword pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!