A tésztához keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Adjuk hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd dolgozzuk össze, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Takarjuk le a tálat és hagyjuk a tésztát a duplájára kelni.
A töltelékhez aprítsuk fel a hagymát, a paprikát, a sárgarépát és a szárzellert. Süsd meg a szalonnát egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a hagymát és a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal és borsikafűvel. Süsd, amíg a hús meg nem barnul, majd vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel 4-6 részre. Mindegyiket nyújtsd ki ovális formára, majd a hosszabbik oldalukba tekerj egy-egy sajt csíkot, hogy csónak alakú pidéket formálj.
Kanalazz rá a hűlt húsos ragut, majd helyezz rá kolbász karikákat és paradicsom szeleteket. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra. Süsd a pidéket légkeveréses módon 15-20 percig, vagy amíg a tészta szélei meg nem pirulnak és a sajt meg nem olvad.