Válassz egy friss, kemény káposztát. Távolítsd el a külső leveleket és mosd meg. Használj egy jó minőségű mandolint vagy éles kés a vékony szeletek eléréséhez. Mérjük ki a pontos mennyiséget.
Helyezd a káposztát egy nagy tálba és szórd meg a sóval egyenletesen. Keverd össze, hogy a só egyenletesen eloszoljon. Hagyd állni 15-20 percig, hogy a káposzta levet engedjen.
Egy közepes tálban keverd össze a joghurtot, majonézt, összezúzott fokhagymát, ecetet, cukrot és köménymagot. Használj habverőt vagy fakanalat a homogén állag eléréséhez.
Használj egy jó minőségű reszelőt a sárgarépa és hagyma lereszeléséhez, hogy egyenletes és finom állagot kapj.
Miután a káposzta levet engedett, szűrd le a felesleges levet egy szűrőn keresztül. Adja hozzá a káposztához a lereszelt sárgarépát és hagymát. Öntsük rá az előkészített öntetet és keverjük alaposan, de óvatosan, hogy a káposzta ne törjön össze.
Tedd a salátát egy tálba vagy egy szép salátástálba. Hagyd hűlni a hűtőben legalább 1 órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.