Go Back
+ servings
Bajor csülök: Sült sertéscsülök ropogós bőrrel, tálalva savanyú káposztával egy üvegtálban.

Bajor csülök

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bajor csülök.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 4 hours
Fogás főétel
Konyha Német
Mennyiség 4 főre
Kalória 1015 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sertéscsülköt gondosan mossuk meg és tisztítsuk meg.
  • Egy tágas edényben készítsünk pácot a só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél és kömény segítségével. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy az teljesen ellepje a csülköt.
  • Áztassuk a csülköt a páclében 1-2 napig.
  • A leveskocka hozzáadásával és szükség esetén víz pótlásával, lassú tűzön pároljuk a csülköt 2-3 órán keresztül, vagy amíg teljesen megpuhul.
  • Helyezzük az előfőzött csülköt egy előzetesen kizsírozott sütőtálba vagy tepsibe. Kezdjük sütni közepes hőfokon. A sütés során öntsük le a csülköt sörrel kb. 30 percenként, így a bőre szép fényes és ropogós lesz. Sütés közben többször megismételhetjük a leöntést. A sütési idő végén, 10 perccel az elkészülte előtt, emeljük meg a hőfokot 270°C-ra a bőr extra ropogósságáért.
  • Vágjuk fel éles késsel a csülköt, és tálaljuk melegen.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bajor csülök-höz!

Tápérték

Kalória: 1015kcalSzénhidrát: 8gFehérje: 70gZsír: 88gTelített zsír: 35gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 40gTrans Fat: 1gKoleszterin: 268mgNátrium: 2593mgKálium: 85mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 21IUVitamin C: 4mgKalcium: 51mgVas: 3mg
Keyword Babérlevél, Előfőzés, fekete bors, Főétel, fokhagyma, Húsleveskocka, Kömény, Lassú tűzön párolás, Német konyha, Pácolás, Sertéscsülök:, Sör, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!