Go Back
+ servings
Baszk csirke: Szaftos, sütőben sült csirkemell filé olvadt sajttal a tetején, zöldborsóval dúsítva, enyhén pirított sajtréteggel, tálalva fehér tányéron, zöld fűszernövényekkel a háttérben.

Baszk csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baszk csirke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Spanyol
Mennyiség 4 főre
Kalória 536 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hagymát apró kockára, a paprikát és a sonkát csíkokra vágjuk.
  • A fokhagymát összetörjük és szőlőmagolajon megpirítjuk őket. 10 perc főzés után fűszerezzük és hozzáadjuk a borsót és a paradicsompürét aztán egy hőálló edénybe öntjük a szószt.
  • A csirkemellet szeletekre vágjuk, amiket sózunk, borsozunk.
  • Serpenyőben egy kevés szőlőmagolajon fehéredésig pirítjuk.
  • Ezt követően a húst a szószra helyezzük és a sütőben, 200°C fokon 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben megszórjuk reszelt sajttal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Baszk csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 536kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 52gZsír: 29gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 163mgNátrium: 961mgKálium: 951mgÉlelmi rost: 4gCukor: 6gVitamin A: 1794IUVitamin C: 63mgKalcium: 318mgVas: 3mg
Keyword Babérlevél, Csirkemell filé, fekete bors, fokhagyma, Főzés, Kaliforniai paprika, Paradicsompüré, Reszelt sajt, só, sonka, Spanyol konyha, Sütés, Szőlőmagolaj, vöröshagyma, Zöldborsó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!