Az olajat forrósítsd fel és a vöröshagymát 5 percig sütsd benne. A darált húst tedd bele és 10 percig sütsd, a villáddal közben válaszd szét a húst.
A serpenyőbe tedd bele a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot, a vizet, az oreganót, a fahéjrudat, a cukrot valamint a Worcestershire- szószt. Forrald fel, majd főzd még lassú tűzön 45 percig (míg megfőtt a massza és a mártás besűrűsödött). Ha kell önthetsz hozzá több vizet is. sózd és borsozd.
Készítsd el a besamelmártást: egy lábasban olvaszd meg a vajat, add hozzá a lisztet és tartsd a tűzön 3 percig. A tejet öntsd hozzá és forrald fel folyamatos kevergetés mellett, majd főzd tovább lassú tűzön (míg a megfelelő állagúra sűrűsödik a mártás). Add hozzá a 4 tojássárgáját és a sajtot, keverd el alaposan és ízesítsd sóval, borssal.
Keverd össze a tésztát és a darált húst egy nagy hőálló edényben, törj két tojást a keverékre. A tetejére öntsd a besamelmártást, majd szórd meg sajttal és tedd a sütőbe 30- 40 percre (míg meg nem pirul a teteje és meg nem szilárdul a pastitcio).
Tálald melegen vagy hidegen (szeletelve) görög salátával.