Go Back
+ servings
Harcsafasírt

Harcsafasírt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Harcsafasírt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 722 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

Elkészítés
 

  • A halat megmossuk, leszárítjuk és felkockázzuk, majd aprítógépben felaprítjuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a tejbe áztatott, majd kicsavart és faldarabolt kenyeret, a borsót, a felaprított petrezselymet és zsályát, a finomra vágott paprikát és hagymát, az áttört fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, és a megszórjuk a zsemlemorzsával, majd masszává gyúrjuk.
  • Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat. A masszából közepes gombócokat formálunk, majd mindet a kukoricadarába forgatjuk, és lelapítjuk. A forró zsiradékba tesszük, és mindkét oldalát kérgesre sütjük.
  • Ezután 200 °C fokra előmelegített sütőbe helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és ráöntjük a sült zsiradékot. 10 percig sütjük, míg szép pirosra sülnek. Azonnal tálaljuk vadrizzsel, salátával vagy a kedvenc köretünkkel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Harcsafasírt-hoz!

Tápérték

Kalória: 722kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 35gZsír: 41gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 173mgNátrium: 710mgKálium: 936mgÉlelmi rost: 8gCukor: 9gVitamin A: 1220IUVitamin C: 39mgKalcium: 210mgVas: 4mg
Keyword hal, harcsa, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!