Go Back
+ servings
Egyszerű vadragu

Egyszerű vadragu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Egyszerű vadragu.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 50 perc
Teljes idő 2 hours 10 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 747 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A megtisztított és közepes kockákra felvágott húst erős lángon a zsírjára pirítjuk egy serpenyőben, majd ha ezzel megvagyunk, átszedjük egy tűzálló tálba, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a fűszereket a szerecsendió kivételével.
  • Sózzuk, felöntjük vízzel, majd lefedve, 180°C fokra előmelegített sütőbe helyezzük 1 órára. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát és a nagyobb darabokra vágott gombát, majd ismét lefedve sütjük további fél órán keresztül.
  • Ha a hús és a burgonya már megpuhult, beletesszük a lecsöpögtetett konzerv bébirépát, majd felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy az éppen ellepje az egészet. A szerecsendiót ekkor reszeljük rá, után sózzuk és beletesszük a mézet is. Ezután további 20 percig sütjük még fedő nélkül.
  • Friss fehérkenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Egyszerű vadragu-hoz! 

Tápérték

Kalória: 747kcalSzénhidrát: 71gFehérje: 65gZsír: 19gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 10mgNátrium: 565mgKálium: 1929mgÉlelmi rost: 11gCukor: 16gVitamin A: 12670IUVitamin C: 66mgKalcium: 136mgVas: 4mg
Keyword húsétel, vaddisznó, vadétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!