A megtisztított és közepes kockákra felvágott húst erős lángon a zsírjára pirítjuk egy serpenyőben, majd ha ezzel megvagyunk, átszedjük egy tűzálló tálba, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a fűszereket a szerecsendió kivételével.
Sózzuk, felöntjük vízzel, majd lefedve, 180°C fokra előmelegített sütőbe helyezzük 1 órára. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát és a nagyobb darabokra vágott gombát, majd ismét lefedve sütjük további fél órán keresztül.
Ha a hús és a burgonya már megpuhult, beletesszük a lecsöpögtetett konzerv bébirépát, majd felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy az éppen ellepje az egészet. A szerecsendiót ekkor reszeljük rá, után sózzuk és beletesszük a mézet is. Ezután további 20 percig sütjük még fedő nélkül.