Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit, a sütőt 180°C fokra előmelegítjük.
Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval, 14 dkg apránként hozzáadott cukorral habbá verjük.
A Ramát kikeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a szegfűszeggel. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgát, majd a mákos keverékkel felváltva a tojáshabot, végül a rummal együtt a mazsolát. Tepsibe simítjuk, 35-40 percig tűpróbáig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, két lapra vágjuk.
A lekvárt felforrósítjuk, megkenjük vele a lapok vágott felületét.
A krémhez beáztatjuk a zselatint 1 dl hideg vízbe, a túrót áttörjük.
A tojássárgákat gőz fölött habosra keverjük a cukorral, a citrom héjával és levével, majd lehúzzuk a tűzről.
Felolvasztjuk a zselatint 3 evőkanál forró krémmel, majd a krém egészéhez adjuk, aztán több részletben hozzákeverjük a túrót.
A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a túrókrémbe. Megkenjük a krémmel a tésztalapokat, egymásra illesztjük őket, és 12 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt 1 órával a díszítéshez az őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, a levet megtartjuk. A kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, majd az őszibarackkal felváltva a sütemény tetejére csinosítjuk.
Elkészítjük a zselét 2,5 dl befőttléből, a tortabevonóporból, és széles ecsettel bevonjuk vele a gyümölcsöket. 1/2 órára visszatesszük a hűtőbe, végül kockákra vágva kínáljuk.