Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vadász nokedli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vadász nokedli.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Osztrák
Mennyiség
4
főre
Kalória
1240
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a nokedlihez:
2
db
tojás
kevés
só
30
dkg
liszt
3,5
dl
víz
só
olaj a főzővízbe
az összeállításhoz:
1
db
vöröshagyma
20
dkg
füstölt szalonna
20
dkg
bacon
25
dkg
sajt
ez vegyes is lehet
bazsalikom
aprított
2
evőkanál
tejföl
Elkészítés
Ebből a mennyiségből összekeverjük a nokedlitésztát, s amikor a víz lobogni kezd beleszaggatjuk. Majd amikor már megfőtt leszűrjük és félre tesszük
Egy serpenyőben zsíron az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a két szelet házi húsos szalonnából összevágott kockákat, és 20 dkg felcsíkozott bacon szalonnát.
Kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg átüvegesednek. (nem szabad a szalonnákat szárazra sütni).
Beleborítjuk a kifőtt nokedliket, összekeverjük és a reszeltsajtot rászórjuk. Ezzel is elkeverjük.
Tetejére pár kocka fűszerezett olajban érlelt feta sajtot és apróra vágott bazsalikomot szórunk. Aki szereti tejföllel is dúsíthatja.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Vadász nokedli-hez!
Tápérték
Kalória:
1240
kcal
Szénhidrát:
62
g
Fehérje:
32
g
Zsír:
95
g
Telített zsír:
40
g
Többszörösen telítetlen zsír:
10
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
37
g
Trans Fat:
0.1
g
Koleszterin:
228
mg
Nátrium:
1824
mg
Kálium:
309
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
867
IU
Vitamin C:
2
mg
Kalcium:
486
mg
Vas:
4
mg
Keyword
tészta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!