Go Back
+ servings
Kukoricasaláta

Kukoricasaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kukoricasaláta.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Teljes idő 10 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 673 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Nyisd ki a konzervkukoricát és szűrd le a levét. Tedd egy nagy tálba.
  • Szórd meg a kukoricát egy csipet sóval és egy csipet frissen őrölt fekete borssal. Alaposan keverd össze.
  • Vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. A fokhagymát igény szerint akár préselni is lehet.
  • Hámozd meg a főtt tojásokat és vágd őket kis kockákra vagy szeletekre, ahogy preferálod.
  • Vágj apróra egy kevés metélőhagymát a díszítéshez és az ízesítéshez.
  • Add hozzá a felaprított hagymákat, fokhagymát, és főtt tojást a kukoricához, majd szórd meg a metélőhagymával.
  • Add hozzá a tejfölt és a majonézt, majd alaposan keverd össze az egészet, hogy jól eloszoljanak az ízek.
  • Takard le a tál tartalmát és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Tálald hidegen, lehetőleg friss zöldségekkel vagy grillhússal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kukoricasaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 673kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 15gZsír: 56gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 25gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 296mgNátrium: 856mgKálium: 487mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 1575IUVitamin C: 19mgKalcium: 133mgVas: 2mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!