Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kukoricasaláta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kukoricasaláta.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Teljes idő
10
perc
perc
Fogás
köret
Konyha
Magyar
Mennyiség
2
főre
Kalória
673
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
285
g
konzervkukorica
3
db
tojás
főtt
1
db
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
1
csipet
só
1
csipet
fekete bors
őrölt
metélőhagyma
10
dkg
tejföl
10
dkg
majonéz
Elkészítés
Nyisd ki a konzervkukoricát és szűrd le a levét. Tedd egy nagy tálba.
Szórd meg a kukoricát egy csipet sóval és egy csipet frissen őrölt fekete borssal. Alaposan keverd össze.
Vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagymát. A fokhagymát igény szerint akár préselni is lehet.
Hámozd meg a főtt tojásokat és vágd őket kis kockákra vagy szeletekre, ahogy preferálod.
Vágj apróra egy kevés metélőhagymát a díszítéshez és az ízesítéshez.
Add hozzá a felaprított hagymákat, fokhagymát, és főtt tojást a kukoricához, majd szórd meg a metélőhagymával.
Add hozzá a tejfölt és a majonézt, majd alaposan keverd össze az egészet, hogy jól eloszoljanak az ízek.
Takard le a tál tartalmát és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálald hidegen, lehetőleg friss zöldségekkel vagy grillhússal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kukoricasaláta-hoz!
Tápérték
Kalória:
673
kcal
Szénhidrát:
29
g
Fehérje:
15
g
Zsír:
56
g
Telített zsír:
13
g
Többszörösen telítetlen zsír:
25
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
14
g
Trans Fat:
0.1
g
Koleszterin:
296
mg
Nátrium:
856
mg
Kálium:
487
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
5
g
Vitamin A:
1575
IU
Vitamin C:
19
mg
Kalcium:
133
mg
Vas:
2
mg
Keyword
saláta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!