A szarvaslapockát lehártyázzuk, megtisztítjuk, majd finomra daráljuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst a száraz fűszerekkel (chili, majoránna), hagymafélékkel (fokhagyma, lilahagyma), aprított bazsalikommal, és az osztrigaszósszal. Figyeljünk a sózásra, mivel az osztrigaszósz és a chili is sós ízűek.
A tojásokat felverjük a főzőtejszínnel, majd hozzáadjuk a húskeverékhez.
Belekeverjük a zsemlemorzsát is, amíg formázható állagot nem kapunk.
Vizes kézzel formázzunk a húsból golflabda nagyságú golyókat.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük meg a golyókat aranysárgára. Fontos, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
Tálalhatjuk melegen különböző köretekkel, mint főétel, vagy hidegen, különböző szószokkal, mint előétel vagy vendégváró.