Go Back
+ servings
Bazsalikomos szarvasvagdalt: Fűszeres húsgolyók tányéron egy sötét mártástartóval, amely krémes mártást tartalmaz, rózsaszín alátéten.

Bazsalikomos szarvasvagdalt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bazsalikomos szarvasvagdalt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 874 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • A szarvaslapockát lehártyázzuk, megtisztítjuk, majd finomra daráljuk.
  • Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst a száraz fűszerekkel (chili, majoránna), hagymafélékkel (fokhagyma, lilahagyma), aprított bazsalikommal, és az osztrigaszósszal. Figyeljünk a sózásra, mivel az osztrigaszósz és a chili is sós ízűek.
  • A tojásokat felverjük a főzőtejszínnel, majd hozzáadjuk a húskeverékhez.
  • Belekeverjük a zsemlemorzsát is, amíg formázható állagot nem kapunk.
  • Vizes kézzel formázzunk a húsból golflabda nagyságú golyókat.
  • Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük meg a golyókat aranysárgára. Fontos, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
  • Tálalhatjuk melegen különböző köretekkel, mint főétel, vagy hidegen, különböző szószokkal, mint előétel vagy vendégváró.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bazsalikomos szarvasvagdalt-hoz!

Tápérték

Kalória: 874kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 98gZsír: 43gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 421mgNátrium: 1010mgKálium: 1117mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 1629IUVitamin C: 12mgKalcium: 114mgVas: 14mg
Keyword Bazsalikom, Chili pehely, fokhagyma, Lilahagyma, Magyar konyha, Majoránna, Osztrigaszósz, Szarvaslapocka, tejszín, tojás, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!