Go Back
+ servings
Vajban sült afrikai harcsa szelet narancsmártással

Vajban sült afrikai harcsa szelet narancsmártással

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vajban sült afrikai harcsa szelet narancsmártással.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 416 kcal

Hozzávalók
  

a narancsmártáshoz:

Elkészítés
 

  • A halszeleteket papírszalvétával szárazra töröljük. Meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Sózzuk, borsozzuk. Bőven megszórjuk morzsolt bazsalikommal és oregánóval. Egy fél órára -órára hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a narancsmártást.
  • 2 dl frissen facsart narancslevet készítünk, mélyebb kislábasba öntjük. 4 db narancsot alaposan megtisztítunk, ne maradjon rajta a fehér rétegből, mert keserű lesz a mártásunk. A narancsokat felkockázzuk, beletesszük a lábasba. Pici sót, egy kávéskanál fahéjat, egy hüvelykujjnyi reszelt gyömbért és 2 teáskanál szójaszószt adunk hozzá. Ízlés szerint cukorral édesítjük, de ne legyen túl édes! Lassú tűzön összefőzzük. Közben folytonos kevergetés közben 2 evőkanál mascarpone sajttal sűrítjük. Botturmixszal simára dolgozzuk.
  • Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A halszeletek mindkét oldalát 180°C fokon 10 perc alatt hirtelen átsütjük.
  • Köretként párolt rizst adunk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vajban sült afrikai harcsa szelet narancsmártással-hoz!

Tápérték

Kalória: 416kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 20gZsír: 27gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 119mgNátrium: 958mgKálium: 743mgÉlelmi rost: 5gCukor: 19gVitamin A: 1246IUVitamin C: 101mgKalcium: 119mgVas: 1mg
Keyword halétel, harcsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!