A hozzávalókat jól elkeverjük, és tálalásig behűtjük.
Zelleres narancssaláta
A zellert kis kockákra vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. (Ne legyen túl puha!) A narancsot éles késsel meghámozom úgy, hogy a fehér felső hártyát is levágom, majd a húsát felkockázom. A levet felfogom, mehet az öntetbe.
Az öntethez a majonézt, porcukrot, sót és fehérborsot összekeverem. Beleforgatom a zellert és a narancsot a levével együtt, kevés aprított petrezselymet szórok bele, összeforgatom és tálalásig behűtöm.
Szardellás töltött tojás
A főtt tojásokat félbevágom, sárgájukat kiveszem és összetöröm. Az összetört sárgájához keverem a vajat, szardellát, citromlevet és borsot. Sózni nem kell, mert a szardella már sós! Kevés tejföllel lazítom a tölteléket, majd visszatöltöm a tojásokba. (Persze igazán szép úgy lenne, ha csillagcsövű habzsákkal töltögetném a tojásokat.)
Összeállítás:
Tálaláshoz a tányérra salátaleveleket szórok. A tányérra teszek egy süti kiszúró formát, ebbe nyomkodom a lazactatárt, majd óvatosan lehúzom a keretet – így szép formájú lesz. Elhelyezem a tojásokat és a zellersalátát, végül a tálat díszítem még kevés friss zöldséggel.