Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott Bajor rostélyos, aranybarnára sült marhahús szeletekkel, pirított burgonyával és karamellizált vöröshagymával.

Bajor rostélyos

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bajor rostélyos.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás főétel
Konyha Német
Mennyiség 6 főre
Kalória 992 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Megtisztítom a burgonyát és a vöröshagymát, és mindkettőt vékonyra felkarikázom.
  • Szeletekre vágom a szalonnát és ropogósra kisütöm.
  • A húst felszeletelem, sózom, borsozom, mustárral bekenem, a szalonna zsírjához teszek még zsiradékot, és mindkét oldalát hirtelen átsütöm.
  • A visszamaradó zsiradékkal egy magas falú tepsit, vagy kacsasütő tálat kikenek. Az aljába rakom a szalonna szeleteket, erre terítem a burgonya harmadát. Rászórom a vöröshagyma harmadát. Sózóm, borsozom, meg hintem pirospaprikával, majd az elősütött felsál felével beborítom. Ezt még egyszer megismétlem. Az egészet vöröshagymával és burgonyával zárom.
  • A tejet és a tejfölt egy kis pirospaprikával összekeverem és leöntöm az egészet.Megrázom az edényt, hogy lecsorogjon.
  • 200 °C-on, lefedve sütöm 1 órát, majd a tetejét levéve megpirítom.
  • Kockákra vágva tálalom, sok salátát adok hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bajor rostélyos-hoz!

Tápérték

Kalória: 992kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 38gZsír: 70gTelített zsír: 29gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 25gKoleszterin: 175mgNátrium: 487mgKálium: 1301mgÉlelmi rost: 7gCukor: 9gVitamin A: 814IUVitamin C: 54mgKalcium: 161mgVas: 2mg
Keyword Burgonya, fekete bors, Füstölt szalonna, Fűszerpaprika, Marhafelsál, Mustár, Rétegezett összeállítás, só, Tej, Tejföl, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!