Go Back
+ servings
Egy tál krémes, sárgás Kulajda leves burgonyakockákkal, gombával és fűszerekkel, köztük babérlevéllel és fekete borsokkal, hagyományos mintás kék asztalterítőn, leveseskanállal.

Kulajda

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kulajda.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás leves
Konyha Cseh
Mennyiség 4 főre
Kalória 258 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Ha szárított gombából készíti a kulajdát, áztassa a gombát meleg vízben legalább 20 percig. Ezután szűrje le, és vágja apró kockákra.
  • Ha friss gombát használ, tisztítsa meg, majd vágja apró kockákra.
  • Hámozza meg a burgonyát, majd vágja apró kockákra.
  • Egy nagy serpenyőben olvassza fel a vajat, majd adjon hozzá gombát, és párolja, amíg megpuhul. (A friss gomba kicsit nedvet ereszt ki, mielőtt színe barnára változik.)
  • Adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze, és pirítsuk egy kicsit.
  • Öntsük fel a gombát azzal az alaplével, amelyben a szárított gomba áztatta, majd adjuk hozzá a burgonyát, a köményt, a babérlevelet és az egész új fűszert. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Főzzük legalább 25 percig, amíg a burgonya megpuhul.
  • Keverjük össze a habtejfölt a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a kulajdához, és főzzük még 5-10 percig.
  • Ha szükséges, ízesítsük cukorral, ecettel, sóval és borssal.
  • Tálaljuk a kulajdát apróra vágott tojásfehérjével és kaporral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kulajda-hoz!

Tápérték

Kalória: 258kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 10gZsír: 10gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 138mgNátrium: 589mgKálium: 846mgÉlelmi rost: 4gCukor: 3gVitamin A: 395IUVitamin C: 26mgKalcium: 51mgVas: 3mg
Keyword Babérlevél, Burgonya, Cseh leves, Cukor, Ecet, fekete bors, gomba, Kapor, Kömény, Liszt, só, Tejföl, tojás, Vaj, Zöldségalaplé
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!