Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tejfölös krumplileves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölös krumplileves.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
40
perc
perc
Teljes idő
55
perc
perc
Fogás
leves
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
386
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
kg
burgonya
1
db
vöröshagyma
2
evőkanál
olívaolaj
2
evőkanál
liszt
1
liter
víz
1
evőkanál
fűszerpaprika
2
dl
tejföl
só
ízlés szerint
fekete bors
őrölt
a tálaláshoz:
petrezselyem
friss
Elkészítés
Hámozd meg a krumplit és vágd kockákra. A hagymát vágd apróra.
Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy edényben, majd add hozzá a hagymát, és pirítsd át.
Szórd rá a lisztet, és keverd addig, amíg a liszt el nem kezd sűrűsödni.
Adj hozzá pirospaprikát, majd add hozzá a krumplit és öntsd fel vízzel.
Főzd 20-25 percig, vagy amíg a krumpli puha nem lesz.
Vegyél ki belőle egy keveset, és pépesítsd botmixerrel.
Keverd hozzá a tejfölt, majd add vissza a leveshez.
Fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint, majd főzd további 5-10 percig.
Tálald friss petrezselyemmel.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tejfölös krumplileves-hez!
Tápérték
Kalória:
386
kcal
Szénhidrát:
53
g
Fehérje:
7
g
Zsír:
17
g
Telített zsír:
6
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
7
g
Koleszterin:
30
mg
Nátrium:
338
mg
Kálium:
1223
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
5
g
Vitamin A:
1394
IU
Vitamin C:
55
mg
Kalcium:
106
mg
Vas:
3
mg
Keyword
leves
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!