Go Back
+ servings
tejfolos-krumplileves

Tejfölös krumplileves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölös krumplileves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 386 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Hámozd meg a krumplit és vágd kockákra. A hagymát vágd apróra.
  • Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy edényben, majd add hozzá a hagymát, és pirítsd át.
  • Szórd rá a lisztet, és keverd addig, amíg a liszt el nem kezd sűrűsödni.
  • Adj hozzá pirospaprikát, majd add hozzá a krumplit és öntsd fel vízzel.
  • Főzd 20-25 percig, vagy amíg a krumpli puha nem lesz.
  • Vegyél ki belőle egy keveset, és pépesítsd botmixerrel.
  • Keverd hozzá a tejfölt, majd add vissza a leveshez.
  • Fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint, majd főzd további 5-10 percig.
  • Tálald friss petrezselyemmel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejfölös krumplileves-hez!

Tápérték

Kalória: 386kcalSzénhidrát: 53gFehérje: 7gZsír: 17gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 30mgNátrium: 338mgKálium: 1223mgÉlelmi rost: 7gCukor: 5gVitamin A: 1394IUVitamin C: 55mgKalcium: 106mgVas: 3mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!