Go Back
+ servings
Vagdalt burgonyatésztában

Vagdalt burgonyatésztában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vagdalt burgonyatésztában.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 671 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • Keverjük össze a darálthúst, sót, borsot, a pirított hagymát és a tojást egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejfölt a könnyedebb állag eléréséhez, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat.
  • Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyát. Szorítsuk ki belőle a felesleges nedvességet egy szűrőn vagy tiszta konyharuhán keresztül. Egy másik tálba öntsük a burgonyát, majd adjuk hozzá a sót, borsot és a pirított hagymát. Keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg közepesen kemény állagú tésztát nem kapunk.
  • Formázzunk kisebb gombócokat a húsos töltelékből. Végy egy darab burgonyás tésztát, nyomkodjuk laposra, helyezzünk rá egy húsgombócot, majd csomagoljuk be, hogy teljesen befedje a tésztával. Ismételjük meg, amíg az összes alapanyagot fel nem használtuk.
  • Helyezzük a gombócokat egy kivajazott tepsire, és süsük 180°C-on kb. 25-30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tetejük.
  • Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel a gombócokat.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vagdalt Burgonyatésztában-hoz!

Tápérték

Kalória: 671kcalSzénhidrát: 78gFehérje: 31gZsír: 26gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 198mgNátrium: 704mgKálium: 1513mgÉlelmi rost: 8gCukor: 4gVitamin A: 237IUVitamin C: 53mgKalcium: 91mgVas: 5mg
Keyword Burgonya, Főétel, tojás, Vagdalt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!