Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Babkrém
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Babkrém.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
1
óra
óra
Teljes idő
1
óra
óra
20
perc
perc
Fogás
hideg előétel
Konyha
Arab
Mennyiség
8
főre
Kalória
104
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
száraz bab
1
db
sárgarépa
kicsi
½
db
petrezselyem
2
db
babérlevél
5
gerezd
fokhagyma
2
db
mogyoróhagyma
1
teáskanál
mustár
1
kávéskanál
fűszerpaprika
őrölt
kömény
őrölt
fekete bors
őrölt
só
Elkészítés
Áztasd a babot egy éjszakán át hideg vízben.
Főzd a babot a babérlevéllel és a répafélékkel annyi vízben, amennyi bőven ellepi, amíg majdnem puha.
Kivesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, köményt, fekete borsot és sót, majd puhára főzzük.
Szűrd le a babot, majd keverd össze a mustárral, apróra vágott mogyoróhagymával és zúzott fokhagymával egy késes aprítóban krémmé.
A krémet kenheted szendvicsre, pirítósra, mártogathatsz bele zöldségeket, vagy köretként is kínálhatod.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Babkrém-hez!
Tápérték
Kalória:
104
kcal
Szénhidrát:
20
g
Fehérje:
6
g
Zsír:
1
g
Telített zsír:
0.1
g
Többszörösen telítetlen zsír:
0.2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
0.2
g
Nátrium:
160
mg
Kálium:
350
mg
Élelmi rost:
6
g
Cukor:
1
g
Vitamin A:
1535
IU
Vitamin C:
2
mg
Kalcium:
44
mg
Vas:
2
mg
Keyword
Arab konyha, Babérlevél, Babkrém, fekete bors, fokhagyma, Fűszerpaprika, Hideg előétel, Kömény, Mogyoróhagyma, Mustár, Petrezselyem, Sárgarépa, Száraz bab, Zöldségmártogatós
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!