Go Back
+ servings
Színes mintás tálban tálalt babkrém lilahagyma karikákkal a tetején, háttérben üvegedényben tárolt további babkrém zöld asztallapon.

Babkrém

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Babkrém.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Arab
Mennyiség 8 főre
Kalória 104 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Áztasd a babot egy éjszakán át hideg vízben.
  • Főzd a babot a babérlevéllel és a répafélékkel annyi vízben, amennyi bőven ellepi, amíg majdnem puha.
  • Kivesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, köményt, fekete borsot és sót, majd puhára főzzük.
  • Szűrd le a babot, majd keverd össze a mustárral, apróra vágott mogyoróhagymával és zúzott fokhagymával egy késes aprítóban krémmé.
  • A krémet kenheted szendvicsre, pirítósra, mártogathatsz bele zöldségeket, vagy köretként is kínálhatod.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Babkrém-hez!

Tápérték

Kalória: 104kcalSzénhidrát: 20gFehérje: 6gZsír: 1gTelített zsír: 0.1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.2gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.2gNátrium: 160mgKálium: 350mgÉlelmi rost: 6gCukor: 1gVitamin A: 1535IUVitamin C: 2mgKalcium: 44mgVas: 2mg
Keyword Arab konyha, Babérlevél, Babkrém, fekete bors, fokhagyma, Fűszerpaprika, Hideg előétel, Kömény, Mogyoróhagyma, Mustár, Petrezselyem, Sárgarépa, Száraz bab, Zöldségmártogatós
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!