Go Back
+ servings
Bugaci húsgombóc leves: Tál gazdag zöldséges húsgombóc leves, pirosas árnyalatú, sűrű lével

Bugaci húsgombóc leves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bugaci húsgombóc leves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 45 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 601 kcal

Hozzávalók
  

A leveshez:

A húsgombóchoz:

Tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • A füstölt szalonnát apró kockákra, a sonkát pedig csíkokra vagy szintén kockákra vágjuk, és egy nagyobb fazékban megpirítjuk.
  • A pirított szalonnához és sonkához adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre dínszteljük.
  • Ezt követően kerülnek a fazékba a zöldségek: a sárgarépa, fehérrépa és karalábé kivéve a krumplit, amiket előzőleg karikára vagy kockákra vágtunk.
  • Az együtt párolódó zöldségeket megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 3-4 babérlevelet. Ekkor kezdjük el főzni a levest.
  • A húsgombóchoz felverünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a darálthússal. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a massza felvesz, hogy formázható legyen.
  • Amint a zöldségek félpuhára főttek, belerakjuk a kockákra vágott krumplit és a húsgombócokat. Főzzük addig, amíg minden összetevő teljesen puha és a gombócok is jól átsültek.
  • Tálaláskor a levest melegen kínáljuk kenyérrel és igény szerint tejföllel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bugaci húsgombóc leves-hez!

Tápérték

Kalória: 601kcalSzénhidrát: 44gFehérje: 27gZsír: 36gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 134mgNátrium: 1006mgKálium: 1265mgÉlelmi rost: 8gCukor: 7gVitamin A: 10716IUVitamin C: 57mgKalcium: 110mgVas: 4mg
Keyword Bugaci húsgombóc leves, Füstölt sonka, Füstölt szalonna, Gazdag ízek, Hagyományos étel, Húsgombóc, Klasszikus recept, Laktató leves, Magyaros levesek, Téli fogás, Zöldséges alap
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!