Go Back
+ servings
Gömbölyű, rétegezett Bomba-jó torta piskótatekercs szeletekkel és gyümölcsös töltelékkel, amely részben felszeletelve mutatja meg belsejét.

Bomba-jó torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bomba-jó torta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 778 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a töltelékhez:

a bombához:

Elkészítés
 

  • Ezt a parádés tortát két menetben készítjük el. A kész, vagy magunk sütötte piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel: a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot. Szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Második menet, "bomba": a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fahéjjal és kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, állandóan keverve a tojásos masszához adjuk és gőz fölött besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény tejszínhabot.
  • Ekkor kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat -amolyan fél futball-labda formájút- belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém (ha még maradna a piskótatekercsből, a tetejére rendezzük). Lefedjük és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  • Tálaláskor egy mintázat nélküli tálra borítjuk (ha nem akar kijönni, pár pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, vigyázva nehogy vizet kapjon!), meghintjük egy kevés rummal. Tortaszerűen szeljük, de a világért ne díszítsük semmivel, úgy finom és gyönyörű, ahogy van!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bomba-jó torta-hoz!

Tápérték

Kalória: 778kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 17gZsír: 47gTelített zsír: 25gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gKoleszterin: 543mgNátrium: 166mgKálium: 332mgÉlelmi rost: 3gCukor: 52gVitamin A: 2250IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 160mgVas: 2.7mg
Keyword desszert, Elegáns prezentáció, Étcsokoládé, Fahéj, Kakaó, krém, Magyar konyha, Piskótatekercs, Porcukor, Rum, tejszín, Tojássárgája, Vaj, Vaníliás cukor, Zselatin
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!