Go Back
+ servings
Színes Budai saláta tálalva, retek szeletekkel és petrezselyemmel díszítve.

Budai saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Budai saláta.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 285 kcal

Hozzávalók
  

az öntethez:

Elkészítés
 

  • Az öntethez az olajat a citromlével és a mustárral jól kikeverjük, majd megsózzuk, és a cukorral meg a borssal ízesítjük. Hűtőszekrénybe tesszük a felhasználásig.
  • A salátát leveleire szedjük, és megmossuk, majd jól leszárítjuk. Vékony csíkokra vágva ugyancsak a hűtőszekrénybe rakjuk.
  • A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk és lereszeljük, a gépsonkát nagyon vékony csíkokra vágva ugyancsak a hűtőszekrénybe rakjuk.
  • A gépsonka csíkokat pedig apró kockákra metéljük.
  • A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, megsózzuk és összekeverjük. Salátástálba szórjuk a salátacsíkokat, a hagymát, a sonkát és a tojást, ráöntjük a mártást, és két villával vagy salátás kanállal óvatosan, hogy ne törjön, jól összeforgatjuk.
  • Fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  • Pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Budai saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 285kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 12gZsír: 24gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 179mgNátrium: 682mgKálium: 294mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 1600IUVitamin C: 7mgKalcium: 56mgVas: 2mg
Keyword Citromlé, Fejes saláta, fekete bors, Gépsonka, Mustár, olaj, Porcukor, só, tojás, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!