Go Back
+ servings
Gulyásleves

Gulyásleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gulyásleves.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 3 hours
Teljes idő 3 hours 15 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 453 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst megmossuk és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és vékony csíkokra szeljük.
  • Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, egy kevés sót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra). Közben meghámozzuk a répaféléket és a burgonyát, a répaféléket karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, majd valamennyit a húshoz adjuk, és annyi vízzel eresztjük fel, amennyi levest akarunk készíteni (kb. 1,2 liter).
  • A köménymaggal fűszerezzük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet vaj puhára főzzük. Végül ízlés szerint utánasózzuk. Fűszerként használhatunk hozzá még erős paprikát is.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gulyásleves-hez!

Tápérték

Kalória: 453kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 21gZsír: 29gTelített zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 71mgNátrium: 165mgKálium: 1127mgÉlelmi rost: 6gCukor: 8gVitamin A: 11334IUVitamin C: 61mgKalcium: 103mgVas: 5mg
Keyword gulyás, leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!