Go Back
+ servings
Mákos meggyhabos linzer

Mákos meggyhabos linzer

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákos meggyhabos linzer.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 514 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a meggyhabhoz:

Elkészítés
 

Tészta:

  • A lisztet, sütőport, cukrot, citrom reszelt héját, zsírt, tojást, tejfölt és sót egy tálban összedolgozva rugalmas tésztát gyúrunk.
  • A tésztát fél órára hideg helyre tesszük pihenni.
  • Ezt követően egy 25x30 cm-es tepsibe simítjuk és villával megszurkáljuk.

Mákos töltelék:

  • Egy kis lábasban felforraljuk a vizet, cukrot és citromhéjat, majd leforrázzuk vele a mákot.
  • Hozzákeverjük a meggylekvárt és fahéjjal ízesítjük.
  • A mákos tölteléket rákenjük a tésztára.
  • Az egészet 180°C-on fél óra alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Meggyhab:

  • A fagyasztott meggyet, cukrot és citromlevet egy lábasban 10 percig főzzük.
  • Botmixerrel pürésítjük.
  • A mikróban a vízzel folyósra melegített zselatint hozzákeverjük.
  • Amíg a meggykrém hűl, felverjük a tejszínt a porcukorral.
  • A meggykrémet és a tejszínhabot óvatosan egyneműsítjük, majd a mákos réteg tetejére kenjük.

Díszítés és pihentetés:

  • A tetejét megszórjuk egész mákszemekkel.
  • A süteményt 1-2 órára hideg helyre tesszük, hogy kellően megszilárduljon.

Tálalás:

  • A mákos meggyhabos linzert hidegen szeleteljük és tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mákos meggyhabos linzer-hez!

Tápérték

Kalória: 514kcalSzénhidrát: 58gFehérje: 9gZsír: 29gTelített zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 69mgNátrium: 152mgKálium: 244mgÉlelmi rost: 5gCukor: 31gVitamin A: 547IUVitamin C: 5mgKalcium: 305mgVas: 3mg
Keyword mákos, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!