Go Back
+ servings
Vadász tokány babbal

Vadász tokány babbal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vadász tokány babbal.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 3 hours 30 perc
Teljes idő 3 hours 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1023 kcal

Hozzávalók
  

a körethez:

Elkészítés
 

  • A kellően megmosott vaddisznóhúst vékony csíkokra vágjuk a füstölt szalonnával együtt. A húst hideg vízbe rakjuk, a szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük.
  • A szalonna zsírjára tesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, apróra vágott paprikát és néhány percnyi forralás után hozzáadjuk a húst.
  • Amikor a hús színét veszti, felöntjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megsült szalonnacsíkokat, az apró csíkokra vágott hámozott uborkát és még egyszer jól felforraljuk - ügyelve arra, hogy a leve rövid legyen.

a bab elkészítése:

  • A babot előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük és kb. 5 dl friss vízben 40-45 percig főzzük, míg a bab puha nem lesz, de még nem megy széjjel. Tegyük rá a vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika felét, továbbá a sót, borsot, pirospaprikát, szegfűborsot, babérlevelet, majd a rizst és 2,5 dl forró vizet.
  • Befedve, takaréklángon főzzük további 35-40 percet, míg a lé el nem főtt. Keverjünk bele 4 evőkanál olajat és vegyük le a tűzről.
  • Míg a rizs fő, a maradék olajban pároljuk meg a megmaradt hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és az apróra vágott sonkát.
  • Ha megsült, öntsük a rizses babra feltétként.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Vadász tokány babbal-hoz!

Tápérték

Kalória: 1023kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 44gZsír: 70gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 35gTrans Fat: 1gKoleszterin: 51mgNátrium: 667mgKálium: 820mgÉlelmi rost: 7gCukor: 10gVitamin A: 1437IUVitamin C: 89mgKalcium: 118mgVas: 3mg
Keyword húsétel, vaddisznó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!