Go Back
+ servings
Egy szelet burgonyapürés vagdalt egy zöld, mintás tányéron, aranybarna tetejű burgonyapüré réteggel a tetején.

Burgonyapürés vagdalt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Burgonyapürés vagdalt.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 1 óra 20 perc
Teljes idő 2 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 832 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát felkockázzuk és sós vízben megpároljuk. Ezután lecsepegtetjük és zöldségnyomóval jól összetörjük.
  • Hozzáadjuk a felfőtt tejszínt, a tejet és a vaj felét a burgonyához. Fűszerezzük szerecsendióval, sóval és borssal, majd jól összekeverjük.
  • A maradék vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott marhahúst és a borjúalaplevet. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük, és 5 percig pároljuk.
  • Egy vajjal kikent sütőedény aljára kanalazzuk a burgonyamassza felét, erre rétegezzük a húst, majd befedjük a maradék pürével. Meghintjük reszelt sajttal, néhány vajdarabot teszünk a tetejére, és előmelegített sütőben fél órán át sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Burgonyapürés vagdalt-hoz!

Tápérték

Kalória: 832kcalSzénhidrát: 36gFehérje: 31gZsír: 63gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 2gKoleszterin: 202mgNátrium: 573mgKálium: 1182mgÉlelmi rost: 5gCukor: 4gVitamin A: 1520IUVitamin C: 39mgKalcium: 269mgVas: 4mg
Keyword Borjúalaplé, Burgonyapüré, Főétel, Gruyére sajt, Klasszikus recept, Magyar konyha, Marhahús, Mogyoróhagyma, Otthonos étel, petrezselyemzöld, Szerecsendió, Tápláló fogás, tejszín, Vagdalt, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!