Go Back
+ servings
Hófehér porcukorral meghintett, barackos-túrós rétes szeletek, világos tészta és narancssárga barackdarabokkal a belsejében.

Barackos-túrós rétes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Barackos-túrós rétes.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 323 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A barackokat vágjuk nagyobb gerezdekre. 1 evőkanál vaníliás cukorral és a a fahéjjal szórjuk meg, majd pár csepp citromlével és hagyjuk állni.
  • Közben a túrót ízesítsük kedvünkre, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük ki szép simára.
  • A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Gyorsan össze fog állni. Majd borítsuk deszkára és alaposan dolgozzuk ki. Az elkészült tésztát nyújtsuk hosszúkásra és vastagon kenjük le fagyos zsírral, majd tekerjük fel. Fóliázzuk le és pihentessük a hűtőben 1 órát, ha 1 napot áll, az sem számít.
  • A kipihent tésztát vágjuk 3 egyenlő részre. Lisztezett deszkán egyenként gyúrjuk át, majd nyújtsuk olyan vékonyra, amekkorára csak tudjuk.
  • Kenjük rá a túró harmadát, együk rá a beízesített barackokat és tekerjük fel. A végeit dugjuk alá, kenjük e zsírral a tetejét. Minden rúddal végezzük el ezt a műveletet.
  • A sütőt melegítsük elő 200°C fokra és kb. 20 perc alatt süssük aranylóra.
  • Az elkészült réteseket vastagon porcukrozva tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Barackos-túrós rétes-hez!

Tápérték

Kalória: 323kcalSzénhidrát: 40gFehérje: 12gZsír: 13gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 45mgNátrium: 307mgKálium: 223mgÉlelmi rost: 2gCukor: 15gVitamin A: 889IUVitamin C: 5mgKalcium: 86mgVas: 2mg
Keyword Barackos, Citrom héja, desszert, Ecet, Fahéj, Liszt, rétes, Sárgabarack, só, Tejföl, tojás, túró, Vanília kivonat, Vaníliás cukor, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!