Go Back
+ servings
A képen egy tányéron felszolgált, baconbe göngyölt máj és rukkolás burgonyapüré látható. A máj aranybarna színű, a bacon ropogósra sütött, a májas hurka alakjában tálalva. A burgonyapüré sima és krémes, finoman összekeverve friss rukkolalevelekkel, amelyek zöld színfoltokat adnak a pürének. Az ételt egy friss bazsalikomlevéllel díszítették a tetején, egy félbevágott piros paradicsommal az oldalán, valamint száraz zöldfűszerekkel megszórva az egész tányéron. A tányér egyszerű, de elegáns fehér alapon pihen, ami kiemeli az étel színeit és textúráját.

Baconbe göngyölt máj rukkolás burgonyapürével

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baconbe göngyölt máj rukkolás burgonyapürével.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 55 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 704 kcal

Hozzávalók
  

a májhoz:

a rukkolás burgonyapüréhez:

Elkészítés
 

  • A bacon szeleteket én ketté szoktam vágni és csak egy fél szelet baconbe tekerek egy fél darab májat. Amikor begöngyöltem az egészet, akkor fűszerezem borssal, majoránnával és rozmaringgal.
  • Felsorakoztatom őket a zsírral vékonyan kikent tepsiben és közéjük rakom a késsel összenyomott héjas fokhagymát. A tepsit lefedem alufóliával és 180°C fokra előmelegített sütőbe tolom. Lefedve 20 percig párolom, plusz még kb. 15 percig sütöm úgy, hogy levettem róla a fóliát.
  • Miközben sül a máj, elkészítem a rukkolás burgonyapürét. A burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Ha megpuhult leöntöm róla a vizet és a vajjal, tejjel, szerecsendióval összetöröm. A legvégén pedig belekeverem a rukkola leveleket.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Baconbe göngyölt máj rukkolás burgonyapürével-hez!

Tápérték

Kalória: 704kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 29gZsír: 43gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 487mgNátrium: 743mgKálium: 1525mgÉlelmi rost: 7gCukor: 5gVitamin A: 14793IUVitamin C: 76mgKalcium: 160mgVas: 14mg
Keyword Bacon, Baconbe göngyölt máj, Burgonya, csirkemáj, fokhagyma, Majoránna, Rozmaring, Rukkola, Rukkolás burgonyapüré, Szerecsendió, Tej, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!