Go Back
+ servings
Szeletelt Stefánia szelet tálalva, a hús közepén egyben sült főtt tojással, petrezselyemmel díszítve.

Stefánia szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Stefánia szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra 40 perc
Teljes idő 1 óra 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 838 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A zsemléket beáztatjuk vízbe vagy tejbe, hogy megpuhuljanak.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk.
  • 4 tojást keményre főzünk, majd meghámozzuk.
  • A darált húst összekeverjük a kinyomkodott zsemlékkel, a megdinsztelt hagymával és 4 nyers tojással. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és szükség esetén aprított petrezselyemmel.
  • A masszát alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe két hosszúkás rudat formálunk. Az egyikbe belefektetjük a főtt tojásokat, és a fasírt masszával betakarjuk. A másik rudat bacon szalonnával borítjuk.
  • A tojásos rudat kevés zsiradékkal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben, lassú tűzön, időnként a saját zsírjával meglocsolva, pirosra sütjük. A sütés elején alufóliával letakarjuk, és csak a végén vesszük le, hogy a hús szépen megpiruljon.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Stefánia szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 838kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 39gZsír: 65gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 2gKoleszterin: 352mgNátrium: 480mgKálium: 637mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 994IUVitamin C: 9mgKalcium: 117mgVas: 6mg
Keyword Alufólia, Bacon, Darált hús, fekete bors, Főétel, Fűszerpaprika, Hagyományos, Kömény, Magyar konyha, Petrezselyem, só, Sütés, tojás, Variálható, vöröshagyma, zsemle, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!