Go Back
+ servings
Karfiol leves

Karfiol leves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karfiol leves.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 237 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát karikákra vágom. Egy kevés olajon a répát megpárolom (ez azért is fontos, mert a répa színe nagyon szépen fog majd ettől gyöngyözni a leves tetején), hozzáteszem a fehérrépát, a fokhagymát, az apró kockákra vágott burgonyát és a hagymát egészben.
  • Pár perc múlva lehúzom a tűzről, majd hozzákeverem a lisztet és ráöntöm a tejfölt is, jól összekeverem. Ezután felengedem vízzel (amennyi levest szeretnék főzni), majd a tűzre visszatéve ételízesítővel, sóval, egész borssal ízesítem a levest.
  • Ha már a zöldségek félig megfőttek, akkor a rózsáira szedett karfiolt is hozzáteszem a leveshez. Levesbetétként gyors rizst szoktam a levesbe főzni. Ezt azelőtt adom hozzá, mielőtt teljesen készen lenne a leves, kb: 10-15 percig főzöm még a rizzsel együtt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Karfiol leves-hez!

Tápérték

Kalória: 237kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 6gZsír: 10gTelített zsír: 6gKoleszterin: 26mgNátrium: 1551mgKálium: 790mgÉlelmi rost: 5gCukor: 7gVitamin A: 4494IUVitamin C: 76mgKalcium: 116mgVas: 1mg
Keyword karfiol, leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!