Go Back
+ servings
Csirkemájpürével töltött sertésszelet

Csirkemájpürével töltött sertésszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemájpürével töltött sertésszelet.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1134 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először elkészítem a májpürét. A csirkemájat és a hagymát apróra vágom. Egy kanál olajon megpirítom, őrölt borssal, morzsolt majoránnával fűszerezem, kissé megsózom, és meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel. A tűzről leveszem, és hozzáöntök egy kevés brandyt és villával pürévé töröm.
  • A sertéscombból szeleteket vágok, vékonyra kiverem és megsózom. A májpürét beletöltöm, majd a hús széleit ráhajtva batyu alakúra formázom. Fogvájóval vagy hústűvel összetűzöm a húsokat. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártom, majd bő, forró olajban pirosra sütöm a töltött szeleteket.
  • Jól lecsöpögtettem, éles késsel ferdén felszeletelem és díszítem.
  • Bő olajban sült burgonyával körítem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkemájpürével töltött sertésszelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1134kcalSzénhidrát: 39gFehérje: 31gZsír: 93gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 22gEgyszeresen telítetlen zsír: 53gTrans Fat: 1gKoleszterin: 242mgNátrium: 541mgKálium: 513mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 3948IUVitamin C: 10mgKalcium: 103mgVas: 7mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!