Go Back
+ servings
Zöldborsós harcsaragu

Zöldborsós harcsaragu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöldborsós harcsaragu.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 538 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A halat 2-3 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, enyhén sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
  • Az újhagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, megfonnyasztjuk a forró vajon. A zöldborsót hozzáadjuk, megsózzuk, lefödve kis lángon majdnem puhára pároljuk, majd az utolsó 5 percben hozzáadjuk a halat.
  • Közben a tejfölt a mustárral és a liszttel simára keverjük, megcukrozzuk, a borral hígítjuk, és ráöntjük a borsós halra. 1-2 percig forraljuk, ezalatt leve mártásszerűen besűrűsödik.
  • A tűzről levéve a tojássárgájával gazdagítjuk, fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Párolt rizs illik hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zöldborsós harcsaragu-hoz!

Tápérték

Kalória: 538kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 36gZsír: 34gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 254mgNátrium: 854mgKálium: 940mgÉlelmi rost: 5gCukor: 7gVitamin A: 1883IUVitamin C: 44mgKalcium: 128mgVas: 3mg
Keyword hal
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!