Go Back
+ servings
Hat darab barackos-túrós lepény porcukorral meghintve, tálalva egy rusztikus fa vágódeszkán.

Barackos-túrós lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Barackos-túrós lepény.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 974 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A lisztet, porcukrot és sütőport összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal.
  • A tejfölt és a tojássárgájákat is összekeverjük, hozzáadjuk a száraz összetevőkhöz, majd összegyúrjuk a tésztát. Pihentessük fél órát a hűtőben.
  • Az áttört túrót összekeverjük a citromhéjjal, gyömbérporral és sárgabarackkal.
  • A tojássárgáját habosra verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a túróhoz. A tojásfehérjék kemény habját óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze.
  • A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk és alulra helyezzük. Rákenjük a túrós tölteléket és elosztjuk rajta az őszibarack szeleteket.
  • A másik tészta darabot is tepsi méretűre nyújtjuk, és a sütemény tetejére helyezzük.
  • A tészta tetejét megkenjük tojássárgája és tejföl keverékével, majd villával megszurkáljuk. 170°C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Kihűtve, kockákra vágva és porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Barackos-túrós lepény-hez!

Tápérték

Kalória: 974kcalSzénhidrát: 135gFehérje: 28gZsír: 31gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gKoleszterin: 196mgNátrium: 101mgKálium: 716mgÉlelmi rost: 6gCukor: 54gVitamin A: 1750IUVitamin C: 4.1mgKalcium: 160mgVas: 5.9mg
Keyword Aszalt sárgabarack, Citrom, Gyömbérpor, Liszt, őszibarack, Porcukor, sütőpor, Tejföl, tojás, túró, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!