Go Back
+ servings
Medvehagymás-sajtos krémleves

Medvehagymás-sajtos krémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás-sajtos krémleves.
3.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 180 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kevés olajon megdinszteljük, majd a lisztet is rátesszük és mintha rántást készítenénk, zsemleszínűre pirítjuk.
  • Hozzáöntjük a húslevest és beletesszük a sajtot is. Ha felolvadt benne a sajt, akkor felöntjük a tejjel és fűszerezzük ízlés szerint a levest sóval, borssal, egy csipetnyi kakukkfűvel és szerecsendióval.
  • Ha a hagyma már megpuhult a levesben, akkor a megmosott és nagyobb darabokra vágott medvehagymát is a leveshez adjuk. Botmixerrel pürésítjük a levest, majd pár percig még forraljuk.
  • Levesgyönggyel vagy pirított magokkal is tálalhatjuk.

Megjegyzés

ó étvágyat a Medvehagymás-sajtos krémleves-hez!

Tápérték

Kalória: 180kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 7gZsír: 11gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 21mgNátrium: 583mgKálium: 165mgÉlelmi rost: 1gCukor: 5gVitamin A: 450IUVitamin C: 2.5mgKalcium: 180mgVas: 0.9mg
Keyword leves, medvehagymás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!