Medvehagymás-sajtos krémleves recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 30 perc.
Medvehagymás-sajtos krémleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás-sajtos krémleves.
Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg medvehagyma
- 5 dkg trappista sajt reszelt
- 3 dl húsleves alaplé
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- kevés olaj
- só
- fekete bors őrölt
- szerecsendió őrölt
- kakukkfű
Elkészítés
- A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kevés olajon megdinszteljük, majd a lisztet is rátesszük és mintha rántást készítenénk, zsemleszínűre pirítjuk.
- Hozzáöntjük a húslevest és beletesszük a sajtot is. Ha felolvadt benne a sajt, akkor felöntjük a tejjel és fűszerezzük ízlés szerint a levest sóval, borssal, egy csipetnyi kakukkfűvel és szerecsendióval.
- Ha a hagyma már megpuhult a levesben, akkor a megmosott és nagyobb darabokra vágott medvehagymát is a leveshez adjuk. Botmixerrel pürésítjük a levest, majd pár percig még forraljuk.
- Levesgyönggyel vagy pirított magokkal is tálalhatjuk.
Megjegyzés
ó étvágyat a Medvehagymás-sajtos krémleves-hez!
Nutrition
Kalória: 180kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 7gZsír: 11gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 21mgNátrium: 583mgKálium: 165mgÉlelmi rost: 1gCukor: 5gVitamin A: 450IUVitamin C: 2.5mgKalcium: 180mgVas: 0.9mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 158, mai nézettség: 1 )