Go Back
+ servings
Lebbencsleves

Lebbencsleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lebbencsleves.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 762 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hagymát kis kockákra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron egy lábosban megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott császárszalonnát és enyhén megpirítjuk. Beletesszük a kolbászkarikákat is és kb. fél percig kis lángon még tovább pirítjuk, hogy a kolbász is enyhén kiengedje a zsírját.
  • Miután ezzel készen vagyunk, félrehúzzuk a lábost és belekeverjük a fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, majd felengedjük 2 liter vízzel vagy húslével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és a kockákra vágott burgonyát. Beletesszük a babérlevelet és félpuhára főzzük a hozzávalókat.
  • A lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük és kevés olajon egy serpenyőben világosbarnára pirítjuk, majd beletesszük a levesbe.
  • Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és készre főzzük, ha szükséges utánaízesítünk. Egy kanál lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk, ezzel behabarjuk a levest és további 5 percig takarékon forraljuk.
  • Tálaláskor tejfölt kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lebbencsleves-hez!

Tápérték

Kalória: 762kcalSzénhidrát: 75gFehérje: 15gZsír: 45gTelített zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 62mgNátrium: 552mgKálium: 1265mgÉlelmi rost: 8gCukor: 5gVitamin A: 3974IUVitamin C: 60mgKalcium: 102mgVas: 4mg
Keyword leves, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!