A hagymát kis kockákra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron egy lábosban megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott császárszalonnát és enyhén megpirítjuk. Beletesszük a kolbászkarikákat is és kb. fél percig kis lángon még tovább pirítjuk, hogy a kolbász is enyhén kiengedje a zsírját.
Miután ezzel készen vagyunk, félrehúzzuk a lábost és belekeverjük a fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, majd felengedjük 2 liter vízzel vagy húslével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és a kockákra vágott burgonyát. Beletesszük a babérlevelet és félpuhára főzzük a hozzávalókat.
A lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük és kevés olajon egy serpenyőben világosbarnára pirítjuk, majd beletesszük a levesbe.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és készre főzzük, ha szükséges utánaízesítünk. Egy kanál lisztet kevés vízzel csomómentesre keverünk, ezzel behabarjuk a levest és további 5 percig takarékon forraljuk.