Go Back
+ servings
Gombás pizza

Gombás pizza

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás pizza.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 637 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az élesztőt feloldjuk az olívaolajban és fél csésze langyos vízben, majd hozzáöntjük a liszthez, dagasztás után meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
  • Felforrósított olajon megpároljuk a hagymát és a paradicsomot, amikor elkészült villával összepépesítjük, ezután sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
  • A megkelt tésztát kinyújtjuk, rákenjük a főtt paradicsomos szószunkat, majd erre tesszük a szeletelt gombát. Végezetül ráhelyezzük a sajtot, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és a tetejét enyhén meglocsoljuk olívaolajjal.
  • 220°C fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gombás pizza-hoz!

Tápérték

Kalória: 637kcalSzénhidrát: 67gFehérje: 32gZsír: 28gTelített zsír: 12gKoleszterin: 65mgNátrium: 828mgKálium: 826mgÉlelmi rost: 7gCukor: 7gVitamin A: 2263IUVitamin C: 30mgKalcium: 468mgVas: 5mg
Keyword pizza
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!