A húst szeleteljük fel, a tojásfehérjét keverjük össze a keményítővel és 1 ek. szójaszósszal, majd tegyük bele a húst, és hagyjuk benne állni.
A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, a hagymát vágjuk vékony karikára.
A paprikát és a csilit vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk apróra.
A póréhagymát hosszában csíkozzuk fel.
A padlizsánt kockázzuk fel, a gyömbért hámozzuk fel, és vágjuk apróra.
A cukrot keverjük össze a maradék szójaszósszal, a rizsecettel és a rizsborral.
Az olajat hevítsük fel a wokban, és kevergetve nagy lángon süssük meg benne a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
Kis olajat hevítsük fel, és pirítsuk meg benne a padlizsánt, a hagymát, a gyömbért és a többi zöldséget. Nyomjuk bele a fokhagymát, és erős lángon kevergetve pirítsuk meg.
Tegyük hozzá a húst, öntsük hozzá a kikevert szószt, majd forraljuk össze. rizs kíséretében tálaljuk.