A tojásfehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. A mákot, a lisztet, a fahéjat összekeverjük és fokozatosan a habba forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180°C fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. 10 perc után érdemes ránézni, nehogy kiszárítsuk a tésztát, mert akkor nehéz lesz feltekerni.
A töltelékhez a meggy befőttet a fele lével együtt felmelegítjük. Amikor felfőtt a meggy, levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután visszatesszük a tűzre. A keményítőt simára keverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet.
A mascarponét a robotgép lassú fokozatán simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, míg krémes állapotú lesz.
A kihűlt mákos tésztáról lehúzzuk a papírt, a töltelékeket külön-külön nyomózsákba töltjük, és felváltva csíkokat húzunk belőlük a piskótára. A széleken hagyjunk 3-3 cm üresen. Ha teljesen becsíkoztuk, a sütőpapír segítségével feltekerjük, majd hűtőbe tesszük tálalásig. Porcukorral meghintve tálaljuk.