Go Back
+ servings
Mákos-meggyes rolád

Mákos-meggyes rolád

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákos-meggyes rolád.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1030 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 50 dkg meggy befőtt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 0.5 dl víz

a mascarponés részhez:

Elkészítés
 

  • A tojásfehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. A mákot, a lisztet, a fahéjat összekeverjük és fokozatosan a habba forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180°C fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. 10 perc után érdemes ránézni, nehogy kiszárítsuk a tésztát, mert akkor nehéz lesz feltekerni.
  • A töltelékhez a meggy befőttet a fele lével együtt felmelegítjük. Amikor felfőtt a meggy, levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután visszatesszük a tűzre. A keményítőt simára keverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet.
  • A mascarponét a robotgép lassú fokozatán simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, míg krémes állapotú lesz.
  • A kihűlt mákos tésztáról lehúzzuk a papírt, a töltelékeket külön-külön nyomózsákba töltjük, és felváltva csíkokat húzunk belőlük a piskótára. A széleken hagyjunk 3-3 cm üresen. Ha teljesen becsíkoztuk, a sütőpapír segítségével feltekerjük, majd hűtőbe tesszük tálalásig. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mákos-meggyes rolád-hoz!

Tápérték

Kalória: 1030kcalSzénhidrát: 102gFehérje: 15gZsír: 63gTelített zsír: 36gKoleszterin: 130mgNátrium: 77mgKálium: 415mgÉlelmi rost: 7gCukor: 66gVitamin A: 1840IUVitamin C: 9mgKalcium: 424mgVas: 3mg
Keyword desszert, mákos, meggyes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!