A rizst forró, sós, vegetás vízbe felteszem főni. Ez ebben az esetben 12 perc, ezalatt majdnem elkészül a rávaló is.
Forró olajon megfonnyasztom a hagymát és ráteszem a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, zúzott vagy apró szeletekre vágott fokhagymát.
Kicsit még ezeket is dinsztelem, majd jöhet rá a máj, majd a gomba szeletek és a zsenge zöldborsó. Vigyázat, a máj miatt erősen fröcsöghet!!!!
Borsozom, hozzáadom a majorannát és a petrezselymet, majd lefedem. Sót a végén adom hozzá. Fedő alatt hagyom párolódni, a gomba és a borsó úgyis levet fog engedni. Közben figyelem, nehogy kiszáradjon a máj.
A rizst kiveszem a vízből, a zacskóból mehet is a lábosba. Erre elkészül a májas , gombás, borsós egyveleg is, most sózom és összekeverem a rizzsel, lehet tálalni.