Go Back
+ servings
Csirkemájas, gombás, zöldborsó

Csirkemájas, gombás, zöldborsó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemájas, gombás, zöldborsó.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 523 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A rizst forró, sós, vegetás vízbe felteszem főni. Ez ebben az esetben 12 perc, ezalatt majdnem elkészül a rávaló is.
  • Forró olajon megfonnyasztom a hagymát és ráteszem a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, zúzott vagy apró szeletekre vágott fokhagymát.
  • Kicsit még ezeket is dinsztelem, majd jöhet rá a máj, majd a gomba szeletek és a zsenge zöldborsó. Vigyázat, a máj miatt erősen fröcsöghet!!!!
  • Borsozom, hozzáadom a majorannát és a petrezselymet, majd lefedem. Sót a végén adom hozzá. Fedő alatt hagyom párolódni, a gomba és a borsó úgyis levet fog engedni. Közben figyelem, nehogy kiszáradjon a máj.
  • A rizst kiveszem a vízből, a zacskóból mehet is a lábosba. Erre elkészül a májas , gombás, borsós egyveleg is, most sózom és összekeverem a rizzsel, lehet tálalni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkemájas, gombás, zöldborsó-hoz!

Tápérték

Kalória: 523kcalSzénhidrát: 63gFehérje: 26gZsír: 18gTelített zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 345mgNátrium: 837mgKálium: 709mgÉlelmi rost: 5gCukor: 5gVitamin A: 12238IUVitamin C: 51mgKalcium: 86mgVas: 12mg
Keyword csirke, egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!