Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott Bakonyi csirkemell sárgás-narancsos mártásban, mellette világosbarna, szemcsés körettel, díszítve egy friss petrezselyemlevéllel.

Bakonyi csirkemell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bakonyi csirkemell.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 550 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A két csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és 4-4 szeletre vágjuk. Kissé kiveregetjük, megsózzuk, és az olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, a lábosból kiemeljük.
  • A visszamaradó olajban közepes lángon, kevergetve aranysárgára sütjük a finomra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és azonnal - mielőtt a paprika megéghetne - felöntjük 5 dl vízzel. 1 kiskanál sót beleszórunk, a présen áttört fokhagymával és az őrölt köménnyel fűszerezzük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, majd mindkettő húsát fölaprítjuk, az ízes léhez adjuk. A csirkecsontot is beletesszük és lefödve, közepes lángon 30 percig főzzük.
  • Ez alatt a gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk.
  • A paprikás lét átszűrjük, a csont kivételével át is törjük - de az is jó, ha a csontot kivesszük, a lét pedig turmixoljuk -, majd újra a tűzre tesszük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen 5 dl legyen.
  • A gombát hozzáadjuk, fölforraljuk, lefödve, kis lángon 10 percig főzzük.
  • A lisztet a tejföllel és tejszínnel simára keverjük, kevés forró paprikás lét hozzáadunk, majd az egészet a gombához öntjük.
  • A cseresznyepaprikával tüzesítjük, és néhányszor megkeverve 2-3 percig forraljuk, ez alatt mártássűrűségű lesz. Tálaláskor a húst a paprikás gombamártásban megforrósítjuk. Galuskával kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bakonyi csirkemell-hez!

Tápérték

Kalória: 550kcalSzénhidrát: 13gFehérje: 48gZsír: 34gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 175mgNátrium: 564mgKálium: 1338mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 2300IUVitamin C: 51mgKalcium: 83mgVas: 3mg
Keyword Cseresznyepaprika, csirkemell, fokhagyma, Fűszerpaprika, Galuska, gomba, Köménymag, Liszt, olaj, paprika, paradicsom, só, Tejföl, tejszín, Víz, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!