Egy serpenyőben melegíts fel némi olajat, majd pirítsd meg benne apróra vágott vöröshagymákat. Vigyázz, hogy ne égjenek meg!
A megpirult hagymához add hozzá a fűszerpaprikát és a paradicsompürét, ezzel pörköltalapot készítesz.
Tedd a serpenyőbe a zöldborsót, sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd adj hozzá egy kevés vizet. Fedő alatt párold puhára.
A lisztből, tojásokból és egy kevés langyos vízből készíts nokedlit. A tészta állaga legyen közepesen kemény, ne legyen túl lágy vagy túl száraz.
Egy nagyobb fazékban forralj fel vizet, sózd meg, majd a kész nokedli tésztát szaggasd bele. Főzd ki a nokedliket, amelyek késznek számítanak, amikor a víz tetejére úsznak fel.
A kifőtt nokedlit szűrd le, majd keverd össze a puhára párolt zöldborsóval.
Tálald az ételt uborkasalátával vagy kovászos uborkával, amely remekül illik a borsós nokedli ízéhez.