Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott borsós nokedli frissen reszelt sajttal a tetején.

Borsós nokedli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Borsós nokedli.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 550 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy serpenyőben melegíts fel némi olajat, majd pirítsd meg benne apróra vágott vöröshagymákat. Vigyázz, hogy ne égjenek meg!
  • A megpirult hagymához add hozzá a fűszerpaprikát és a paradicsompürét, ezzel pörköltalapot készítesz.
  • Tedd a serpenyőbe a zöldborsót, sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd adj hozzá egy kevés vizet. Fedő alatt párold puhára.
  • A lisztből, tojásokból és egy kevés langyos vízből készíts nokedlit. A tészta állaga legyen közepesen kemény, ne legyen túl lágy vagy túl száraz.
  • Egy nagyobb fazékban forralj fel vizet, sózd meg, majd a kész nokedli tésztát szaggasd bele. Főzd ki a nokedliket, amelyek késznek számítanak, amikor a víz tetejére úsznak fel.
  • A kifőtt nokedlit szűrd le, majd keverd össze a puhára párolt zöldborsóval.
  • Tálald az ételt uborkasalátával vagy kovászos uborkával, amely remekül illik a borsós nokedli ízéhez.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Borsós nokedli-hez!

Tápérték

Kalória: 550kcalSzénhidrát: 74gFehérje: 15gZsír: 21gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 93mgNátrium: 252mgKálium: 357mgÉlelmi rost: 7gCukor: 8gVitamin A: 550IUVitamin C: 32.2mgKalcium: 50mgVas: 5.8mg
Keyword fekete bors, Fűszerpaprika, Kovászos uborka, Liszt, Nokedli, olaj, Paradicsompüré, Pörköltalap, só, tojás, Uborkasaláta, vöröshagyma, Zöldborsó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!