Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás lencseleves: Egy tál lencseleves friss petrezselyemmel a tetején, körülvéve az alapanyagokkal: száraz lencsék, sárgarépák, egy egész elefánt fokhagyma, és egy vöröshagyma.

Elefánt fokhagymás lencseleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás lencseleves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 277 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

Elkészítés
 

  • Mossuk meg alaposan a lencsét, majd tegyük félre.
  • Egy nagy lábasban hevítsünk olívaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az elefánt fokhagymát, a vöröshagymát, a sárgarépát és a szárzellert. Pároljuk őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Adjuk hozzá a lencsét, a babérlevelet és az őrölt köményt. Keverjük össze, majd öntsük fel zöldségalaplével. Hozzunk a levéhez sót és borsot ízlés szerint.
  • Hozzuk a levest forráspontig, majd csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük lassú tűzön 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
  • Ha a lencse megfőtt, vegyük ki a babérlevelet, majd használjunk botmixert vagy turmixgépet a leves pürésítéséhez. Ha inkább darabos szeretnénk a levest, csak részlegesen pürésítsük.
  • Ízesítsük még sóval és borssal, ha szükséges.
  • Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás lencseleves-hez!

Tápérték

Kalória: 277kcalSzénhidrát: 46gFehérje: 16gZsír: 1gTelített zsír: 0.1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.3gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.2gNátrium: 337mgKálium: 709mgÉlelmi rost: 18gCukor: 4gVitamin A: 5848IUVitamin C: 17mgKalcium: 70mgVas: 5mg
Keyword Babérlevél, Elefánt fokhagyma, Kömény, lencse, Magyar konyha, petrezselyemzöld, Pürésítés, Sárgarépa, Szárzeller:, vöröshagyma, Zöldségalaplé
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!