Egy nagy lábasban hevítsünk olívaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az elefánt fokhagymát, a vöröshagymát, a sárgarépát és a szárzellert. Pároljuk őket 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Adjuk hozzá a lencsét, a babérlevelet és az őrölt köményt. Keverjük össze, majd öntsük fel zöldségalaplével. Hozzunk a levéhez sót és borsot ízlés szerint.
Hozzuk a levest forráspontig, majd csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük lassú tűzön 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul.
Ha a lencse megfőtt, vegyük ki a babérlevelet, majd használjunk botmixert vagy turmixgépet a leves pürésítéséhez. Ha inkább darabos szeretnénk a levest, csak részlegesen pürésítsük.
Ízesítsük még sóval és borssal, ha szükséges.
Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy korianderrel.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás lencseleves-hez!