Go Back
+ servings
Kolbászos lepény

Kolbászos lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kolbászos lepény.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 854 kcal

Hozzávalók
  

a feltéthez:

Elkészítés
 

  • Először a tésztát gyúrom össze, közepesen lágy kelt tésztává.
  • Letakarom konyharuhával és legalább 1 óráig pihentetem meleg helyen.
  • Ha ezzel megvagyok akkor egy lisztezett deszkán kicsit átgyúrom még egyszer, majd hosszú hengerré formálom.Most a hengert ujjnyi szeletekre vágom fel.
  • Egy tepsit kibélelek sütő papírral és a tésztakorongokat ráteszem és hagyom még egy kicsit kelni, kb: negyed órát.
  • Míg kel a tészta addig a kolbász bőrét lehúzom, összekeverem a petrezselyemmel, borssal , köménnyel, kicsi darabokra vágott paprikával és hagymával.
  • Minden tésztára rakok a kolbászos masszából, egy kicsit bele is nyomom.
  • 200°C fokra előmelegített sütőbe rakom és 20-25 percig fogom sütni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kolbászos lepény-hez.

Tápérték

Kalória: 854kcalSzénhidrát: 81gFehérje: 23gZsír: 48gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 26gTrans Fat: 1gKoleszterin: 79mgNátrium: 813mgKálium: 529mgÉlelmi rost: 4gCukor: 7gVitamin A: 1866IUVitamin C: 59mgKalcium: 140mgVas: 6mg
Keyword lángos
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!