Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Medvehagyma krémleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagyma krémleves.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
20
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
leves
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
245
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
15
dkg
medvehagyma
1
db
burgonya
2
szál
újhagyma
1
gerezd
fokhagyma
8
dl
zöldség alapleves
1
evőkanál
vaj
1
dl
tejszín
só
fekete bors
őrölt
szerecsendió
őrölt
Elkészítés
Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat.
Adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát, és pároljuk néhány percig.
Tegyük hozzá a megmosott és apróra vágott medvehagymát, valamint a megtisztított és kis darabokra vágott burgonyát.
Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és sóval.
Öntsük fel a zöldség alaplevessel (vagy ha nincs zöldség alapleves, használjunk vizet és leveskockát).
Főzzük a levest 10-12 percig.
A főzés végén adjuk hozzá a tejszínt, és jól forraljuk össze.
Ha az összetevők megfőttek, használjunk kézi mixert, és pürésítsük a levest simára.
Tálaljuk forrón kis tálkákban. Mellé kínáljunk fokhagymás pirítóst az extra ízélményért.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Medvehagyma krémleves-hez!
Tápérték
Kalória:
245
kcal
Szénhidrát:
24
g
Fehérje:
4
g
Zsír:
16
g
Telített zsír:
8
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
3
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
42
mg
Nátrium:
523
mg
Kálium:
260
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
1
g
Vitamin A:
466
IU
Vitamin C:
11
mg
Kalcium:
30
mg
Vas:
1
mg
Keyword
Burgonya, Egészséges leves, fokhagyma, Krémleves, Magyar konyha, medvehagyma, Tavaszi recept, tejszín, Újhagyma, Zöldség alapleves
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!